Stiam de stevia si am folosit-o de multa vreme, inca inainte de a aparea tot felul de furnizori gen zaharul-verde sau extracte ce se comercializeaza in Romania. Acum, au inceput si romanii sa-si dea seama ca stevia pe care o gasim la noi este toxica.

Degeaba le spun eu de 7 ani, de cand a aparut ca stevia asta e doar un extract toxic, toti o folosesc ca pe ceva natural. Goana dupa dulciuri este oarba.

Eu folosesc stevia naturala, sub forma de pulbere de frunze, nu extracte cancerigene. Acum, au aparut si articole in acest sens.

Concluzia este simpla: evitati extractele care au 1% stevia. Folositi stevia naturala sau marcar frunze uscate tocate sub forma de pulbere.

Nu ma intrebari de stevia, nu o vand eu – de fapt nu o mai vand – pentru ca nu se cere si sunt multe firme care au investit o avere in stevia ce nu contine de fapt stevia.

Sanatate!

Nu va lasati pacaliti de denumire, stevia pe care o gasim in magazine este un „coctail” chimical la fel ca aspartamul. De fapt, cel mai probabil ati cumparat extract de stevia care contine 98% Erythritol, un indulcitor obtinut prin fermentare din porumb, si stim cu totii ca cea mai mare parte din porumbul cultivat la nivel mondial este modificat genetic. „Stevia” pe care o consumati poate fi procesata, amestecata cu chimicale, mixata in diverse feluri, si tot poate fi denumita legal „Stevia” desi nu mai are aproape nimic de-a face cu planta stevia rebaudiana.

Sursă: Adevarul toxic despre stevia – Blog